Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

Intermarket analýza: Horké letní dny přinášejí zajímavé příležitosti na trhu

Intraday/Swing

V minulém článku jsem psal o několika příležitostech, které jsem obchodoval. Na USDJPY jsem inkasoval zisk 36 pipů. Na otevřených long pozicích na libře, které jsem zavíral kolem kulatých čísel 1.3100 a 1.3200 mám celkový zisk 186 pipů. Na měnovém páru EURUSD trh nedošel k mým levelům pro vstup, a tak jsem zde obchody neotevíral.

Pojďme se ale nyní podívat, jaké příležitosti si pro nás hlavní měnové trhy připravily v těchto horkých letních dnech. Začal bych u měnových párů USDJPY a GBPUSD. Na libře je v současné chvíli jasně definovaný střednědobý downtrend a já rozhodně nepujdu proti trendu. Příležitosti, které budu hledat se budou týkat čistě shortů. Jedna taková se nám naskýtá pod úrovní týdenní S2, jenž leží na ceně 1.2852. V případě, že by 4 hodinová svíčka uzavřela pod ní, šel bych do shortového breakout obchodu a posléze se snažil rozumně řídit pozici. Na trhu japonského jenu se vytvořila formace Hlava a ramena, a nyní trh testuje "neckline" této formace. Jakmile uzavře pod ním 4 hodinová svíčka, budu ochotný brát short obchod spíše krátkodobějšího rázu, s targetem na kulatém čísle 110.00.

https://puu.sh/Bbiaq/52a75c61f6.png

Zaměřme svou pozornost taktéž na měnový pár EURUSD. Zde trh v létě není příliš aktivní a pohybuje se do strany. Naskýtá se nám tak zajímavá příležitost obchodovat odrazy od supportů či rezistencí. Jedním ze zajímavých supportů, kde se vyskytuje shluk úrovní je cena 1.1440. Zde budu otevírat long obchod s profit targetem na kulatém čísle 1.1500. Pokud bych chtěl být agresivnějším obchodníkem, zobchodoval bych již odraz od shluku supportů, které se nachází od ceny 1.1515 k ceně 1.1500, a to s targetem někde u týdennního pivot pointu.

Přeji mnoho štěstí v obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Horké letní dny přinášejí zajímavé příležitosti na trhu