Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Centrální banky stále diktují tempo

Intraday/Swing

Hybatelem dnešních dní na měnových trzích je opět očekávání růstu nebo zachování stavu úrokových sazeb ve Spojených státech. Včerejší vystoupení členky Fedu Lael Brainard znovu změnilo situaci, respektive náhled budoucího směřování. Důležité však bude to, s čím přijde Fed příští týden. Tento týden se proto dá očekávat mírnější volatilita na měnových trzích.

Trhy jsou stále více závislé na tom, jak se zachovají centrální banky. Ty jsou značně odkázány na výsledky markoekonomických dat. Z mého pohledu se vinou ekonomické situace, která momentálně není úplně ideální, nedá v tomto roce očekávat zvýšení úrokových sazeb v USA. Zde se nicméně budu snažit spíše nastínit technicko-analytický pohled na danou věc.

Na EURUSD sleduji již delší dobu support na úrovni 1,1100. To je level, který pro mě na tomto trhu něco znamená. Druhá úroveň na euru se nachází až mezi hodnotami 1,1423 až 1,1455. Tam očekávám otočku nebo minimálně krátkodobou korekci trhu. V případě intenzivního posilování dolaru, kterému fundamentálně moc nevěřím, vidím dobrou příležitost na otevření 2 pozic, jedné shortové na USDJPY a druhé longové na EURUSD. Na trhu japonského jenu vidím super rezistenci na levelu 105,38. Jakákoliv shoda supportu z EURUSD (viz graf výše) s touto úrovní na USDJPY znamená kvalitní vstup do zahedgované pozice.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Zamíchá ECB opět kartami?
Intermarket analýza: Japonec se otáčí!
Intermarket analýza: Zajímavá příležitost na EURUSD

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Centrální banky stále diktují tempo