Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Britská libra se obrací do shortu

Intraday/Swing

Mé dvě short pozice na EURUSD, které jsem držel dva týdny, byly již úspěšně uzavřeny. Jak jsem minulý týden uvedl, první část pozice jsem uzavřel na hodnotě 1.1905, což pro mě znamenalo zisk 93 pipů. Druhou část pozice jsem uzavřel dnes ráno s drobným ziskem 10 pipů, jelikož na trhu USDJPY sice zatím nedošlo k přesnému testování úrovně 112,00, nicméně trh se dostal až na cenu 111.88, a následně začal akumulovat.

V takovýchto fázích trhu je z mého pohledu lepší z pozice vystoupit. Na této situaci lze názorně ukázat, osobní diskreční přístup k supportům a resistencím. Kdyby trh USDJPY po delší dobu rostl víceméně bez korekce, bude zde přívětivá pravděpodobnost, že si nakupující budou chtít vybrat své zisky u rezistence, v tomto případě kulatého čísla. Pokud ale přijde první reakce někde těsně před rezistencí, rozumějme 10 - 20 pipů, a trh zde začne akumulovat, protože někteří nakupující již začnou prodávat, jiní zase s uzavřením počkají, a tím pádem se cena začne pohybovat do strany, máme zde v podstatě krátkodobnou nerozhodnost na trhu a původní přívětivá pravděpodobnost odrazu od rezistence kulatého čísla, v našem případě 112,00, je nahrazena pravděpodobností 50 na 50. Neboli, když jde trh nějakou dobu do strany, cena pak může "vystřelit" jakýmkoliv směrem.

Nejzajímavější měnou tohoto týdne je pro mě jednoznačně britská libra. Po poměrně nečekaném silném růstu se cena GBPUSD otočila na 1.3620, přesně na fibo úrovni 161.8. Tato poměrně přesvědčivá reakce mě upozornila na možné otočení v cenovém pohybu. Od teď až do průrazu 1.3620 bude můj náhled shortový.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Čtěte také:
Když MÉNĚ znamená VÍCE
Strategie obchodování oblasti hodnoty
V jednoduchosti je síla - Opening Breakout Range

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Britská libra se obrací do shortu