Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Index investičního klimatu v ČR pro IVQ 2017

Informujeme

Hodnota Indexu FPG vzrostla oproti minulému hodnocení o 1,4 bodu na 67,6 bodů. Tvůrci Indexu očekávají v příštích třech měsících pokračování rostoucího vývoje minulých čtvrtletí.

Predikce vývoje Indexu je pro následující čtvrtletí opět optimistická. Téměř všichni tvůrci dali pro příští kvartál vyšší nebo stejné číslo než pro ten předchozí. Nicméně někteří z nich jsou opatrní, ne-li ve svém výhledu pesimističtí a varují před přehřívající se ekonomikou.

V příštím období se očekává překotné čerpání z fondů EU, pokračování dobré úrovně výroby ve firmách i růst cen nemovitostí. Zvyšuje se také poptávka po překladech webových stránek (hlavně e-shopů) do cizích jazyků. To nasvědčuje zvýšené aktivitě českých online firem na zahraničních trzích. Strašákem však stále zůstává nedostatek kvalifikovaných pracovníků či tlak na inflaci v důsledku růstu mezd.

Každopádně stabilní důvěra napříč podnikatelských spektrem a ekonomický růst naznačují, že letošní rok bude pravděpodobně patřit k neúspěšnějším za poslední dekádu.

Kompletní exkluzivní názory tvůrců FPG Indexu investičního klimatu v ČR a doprovodné video v pondělí 16. 10. 2017.

Michal Stibor
Statutární ředitel FPG a.s.
Dne 2. října 2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Index investičního klimatu v ČR pro IVQ 2017