Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

GBPUSD se blíží ke svému Volume supportu

Intraday/Swing

Britská libra se znovu dostala pod prodejní tlak hned poté, co média oznámila, že rozhovory mezi EU a Velkou Británií o velikosti exitového účtu narazily na překážku, čímž se zvýšily obavy, že začátek všech důležitých obchodních rozhovorů bude posunut dále. Tento krátkodobý propad možná přinese zajímavé příležitosti ke zobchodování. Podívejme se blíže na to, jak vypadá GBPUSD z pohledu technické analýzy a objemových profilů.

Britská libra proobchodovala horní hranu range, ve které je na GBPUSD od dubna letošního roku tvořena dlouhodobá oblast rovnováhy, 1.2830 a 1.2915. V této oblasti je pravděbodobné, že měnový pár GBPUSD bude chvíli rotovat do strany a poté by se mohl vydat testovat cenové hladiny směrem nahoru. Na grafu níže je znázorněna tato situace na 4 hodinovém grafu.

 

4 hodinový graf uvádíme i na druhém obrázku, z něhož je mimo jiné patrné, jak se trh navrátil po průrazu range na volume POC, kde téměř na pip reagoval 50 pipovým pohybem směrem výše, aby otestoval VAL předešlé oblasti akumulace. Nyní má však namířeno k VAL současné oblasti hodnoty na ceně 1.2843, kde očekáváme odraz a pohyb směrem výše. V případě rázného nástupu kupujících se cena může dostat až k otestování POC předešelé oblasti hodnoty.

 

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Intermarket analýza: Bude pokračovat mohutný uptrend na euru?
Jimmyho týdenní Forex výhled 28.8.-1.9.2017
4 kvality úspěšných obchodníků

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
GBPUSD se blíží ke svému Volume supportu