Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

7 způsobů, jak si přestat zbytečně komplikovat trading

O úspěchu

Trading je zajímavý a velmi specifický obor plný možností a variant. Bohužel to má za následek, že tradeři často s oblibou komplikují to, co by mělo být naprosto jednoduché. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla. A o tradingu to platí dvojnásob. Trading je ve skutečnosti opravdu docela jednoduchý, to jenom my se ho stále znovu tvrdohlavě pokoušíme co nejvíc komplikovat a vylepšovat. Tady je přehled několika jednoduchých cest, které vám pomohou vše zjednodušit a zefektivnit...

Poučte se z minulých chyb a zkušeností a pak na ně definitivně zapomeňte

Minulé chyby nás mají naučit, jak se posouvat dál a být stále lepší a lepší, ne v nás vyvolávat pocity strachu z budoucnosti. Nedává žádný smysl si je v hlavě udržovat, raději je využijte jako schody, které vás povedou výše, až k vašemu cíli. Nikdy nelitujte ztrátového obchodu nebo i vymazaného účtu. Jsou to zkušenosti, kterými jste si asi museli projít. Poučte se z toho a běžte dál.

Soustřeďte se na to důležité

Rozhodněte se, co je pro váš trading nejdůležitější a vynasnažte se v maximální možné míře eliminovat všechno zbytečné. Když se nad tím zamyslíte, možná zjistíte, že nepotřebujete deset indikátorů, ale vystačíte si jen s jedním nebo dvěma, nebo že nemusíte obchodovat deset měnových párů najednou.

Dělejte to po svém, ne podle příručky

Dělejte věci tak, jak fungují vám a nenechte se nikým zviklat. Pokud máte funkční systém, který vám vydělává, tak nic neměňte, i kdyby vám kdokoliv cokoliv říkal. Jen vy sami víte, co vyhovuje vám a vašim možnostem. Často se stává, že je vše úplně jinak než je někde napsáno nebo než je všeobecně mezi lidmi bráno jako pravda.

Uspořádejte si svůj prostor

Všeobecné pravidlo, které je aplikovatelné jak na pracovní prostor kolem vašich monitorů a počítače, tak na obchodní platformu. Nezřídka se stává, že trader má ve své platformě mnoho starých indikátorů, grafů, nastavení, trhů apod. Začněte se jich zbavovat, stejně tak jako všeho zbytečného. Pokud ve vašem prostoru panuje chaos a nelad, může vás to rozptylovat a může to dokonce být příčinou stresu. Volný prostor je něco jako čisté malířské plátno, na kterém se dá vytvořit něco velkolepého. Zbavte se proto všeho, co již nepoužíváte a potom dejte do pořádku to, co zbylo. Udržovat pořádek je nesmírně důležité nejenom doma.

Jednejte efektivně

Přestaňte jednat bezcílně jenom proto, že jste to dělali vždycky. Vtiskněte svému tradingu řád, a to nejenom ve vstupech a výstupech z pozic, ale také v testování a tvorbě nových obchodních systémů.

Zvolte si vždycky jeden optimální postup ke každé konkrétní záležitosti. Snažte se ho pak co nejvíce zjednodušit a zároveň ho vytříbit tak, aby byl co nejvíce účinný a maximálně logický. Zmizí vám tím mnoho komplikací.

Dokonalost neexistuje

Lidé, trading a ani život nejsou dokonalí. To je fakt, se kterým je v tradingu nutné se smířit. Hledání dokonalého systému (v tradingové terminologii nazvaný Svatý Grál) je jen ztráta času. Začněte o tradingu přemýšlet jako o vydělávání peněz, se kterým jsou spojeny také ztráty a míra rizika. Systém s poměrem rizika 1:1 a při 6 ziscích a 4 ztrátách vám bude krásně vydělávat.

Zbavte se zbytečných dramat

Vždy mějte plán a dodržujte ho. Zbavíte se tak dramat a stresujících okamžiků. V tradingu není nic horšího, než když se musíte v návalu emocí rozhodovat o penězích. Jasná jednoduchá pravidla, která budete dodržovat, uchrání vás i váš kapitál.

Autor: Forex-Zone

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
7 způsobů, jak si přestat zbytečně komplikovat trading