Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Roman Dvořák - EUR/USD pro rok 2018

Názory

Rekapitulace loňské prognózy

Na obrázku vidíme šedou barvou vyznačené cenové úrovně, kde jsem předpokládal reakce prodejců. Vidíme, že první prodejní reakce přišla v oblasti 1.0900, v místě kde jsem očekával. V oblasti POC roku 2016 na ceně 1.1170 prodejní reakce nepřišla. Tato úroveň byla proobchodována a cena pokračovala výše a vytvořila high na 1.2100, což bylo v oblasti vyznačené rezistence.

Loňskou prognózu si můžete přečíst zde.

Globální vývoj aneb tiskli jsme peníze horem dolem


V USA byly schváleny velké daňové škrty, americká nezaměstnanost je téměř rekordně nízká, cena aktiv však roste výrazně. Akcie jsou nadhodnoceny, Price-to-Sales u indexu S&P 500 je na podobné úrovni jako při dot-com-bubble. FED plánuje během roku 2018 trojí zvýšení sazeb.

Situace v Evropě se stabilizovala, nicméně Španělsko bude muset řešit katalánský problém a v Itálii se budou konat volby do parlamentu. Geopolitická situace může dostat euro pod tlak. ECB odhaduje inflaci na 2% až do roku 2020 a velmi pravděpodobně tak sazby zůstanou dlouho na nule.

Prognóza na EURUSD pro rok 2018


Aktuálně se pozice komerčních subjektů nachází na historickém low. To samozřejmě není nutně signál k prodeji, nicméně může být vodítkem.



Podíváme-li se na profil, pak pokud bude úroveň 1.2100 proobchodována a cena zavře nad úrovní, pak pullback k této hladině bude supportem.



Další rezistencí je cenová hladina 1.2700. Naopak pokud dojde k prodeji, pak první support vidím 1.1480, kde se nachází úroveň, která byla v letech 2015 a 2016 silnou bariérou. Tolik analýza hlavního měnového páru pomocí volumového profilu. Chcete-li dostávat denně náhledy pro více trhů včetně cenových úrovní, jejichž úspěšnost se pohybuje okolo 70%, připojte se ke službě Forex Expert.

Přeji mnoho úspěchů v roce 2018
Roman Dvořák

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Roman Dvořák - EUR/USD pro rok 2018