Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Profil trhu nahrává long obchodu na euru

Intraday/Swing

Dnes nebude EURUSD příliš volatilním trhem, a to především z důvodu bankovních prázdnin v Německu a ve Francii. Nicméně situace na trhu eura přináší zajímavé příležitosti ke zobchodování. Na grafu EUR future lze zaznamenat potvrzení uptrendu zvyšujícími se objemovými oblastmi hodnoty. Zajímavá konstalace umožňuje naskočit do rozjetého uptrendu na výhodných cenách při zachování velmi příznivého poměru rizika k zisku (RRR).

Pro převod z future na spotové hodnoty eura uvádíme tabulku níže.

V případě, že bychom na EURUSD vstupovali limitním příkazem 2 pipy nad 1,1243, stop loss umisťovali 2 pipy pod support 1,1223 a profit target 2 pipy pod rezistencí 1,1340, potom bychom měli takovýto poměr rizika k zisku (RRR):
Stop loss: 24 pipů
Profit target: 93 pipů
RRR: 3,88:1

Pro výstup s první částí pozice můžeme využít dřívější rezistence tvořené objemovým spikem a zároveň kulatým číslem na 1.1300. V takovém případě by poměr rizika k zisku vypadal následovně:
Stop loss: 24 pipů
Profit target: 55 pipů
RRR: 2,29:1

Pamatujte, že zmíněné myšlenky jsou pouze pro vzdělávací účely. Nejde o žádný alert systém. 

Analytický tým FPG

 

Čtěte také: 
Jimmyho týdenní Forex výhled 5.6.-9.6.2017
Koruna je zase IN
Optimální situace na EURUSD

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Profil trhu nahrává long obchodu na euru