Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Příchod nové vlády způsobil největší denní propad novozélandského dolaru

Intraday/Swing

Novozélandský dolar prudce oslabil, pár NZD/USD dnes klesl o 1,75% až k úrovním poblíž 0,7000 a zaznamenal tak největší denní propad tohoto roku. Pokles kiwi přišel po překvapivém povolebním uspořádání vlády. Nová vláda vyvolala obavy, že by mohla uplatňovat politiku vedoucí k dalšímu oslabování měny.

NZDUSD_graf z 19. 10. 2017

Vedoucí labouristické strany Nového Zélandu Jacinda Ardernová bude sestavovat novou vládu země poté, co získala podporu malé nacionalistické strany, která doposud držela vyjednávání v patu od doby voleb, které proběhly 23. září.


Tento krok znamená konec téměř desetiletí národních vlád a tlačí kurz novozélandského dolaru k nejnižším hodnotám za poslední 4 měsíce, protože trhy se obávají změn ve vládních a obecně protekcionistických politikách.


Jak danou situaci využít k tradingu nám naznačí graf tržního profilu níže. Dnešní propad byl doprovázen i posunem oblasti hodnoty a objemy v dolní polovině dnešního profilu naznačují, že by se trh mohl podívat ještě níže. Pro nákup je zajímavá je úroveň 0,700, kde se dá očekávat korekce k úrovním týdenní VAL. V případě prodejního směru si bude dobré počkat na zaplnění objemového profilu a vstupovat u úrovně 0,7100 s předpokladem dalšího poklesu níže.

Market profil NZDUSD z 19. 10. 2017

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 16.10.-20.10.2017
Britská libra dnes naznačila další směr
Intermarket analýza: Začne dolar již brzy oslabovat?

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Příchod nové vlády způsobil největší denní propad novozélandského dolaru