Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Náhled na USDJPY

Intraday/Swing

Měnový pár USDJPY se od začátku roku pohybuje v dlouhodobé rangi mezi cenovými hladinami 115.60 a 107.30. Během této doby se na trhu jenu vytvořil pěkný objemový profil trhu, který nám může poskytnout velmi hodnotné informace o důležitých úrovních, které by měl každý trader obchodující USDJPY znát.

Když se zaměříme na graf níže, můžeme si všimnout, že se trh USDJPY aktuálně pohybuje okolo své středové hodnoty (mean) na ceně 112.60. Významná rezistence na tomto měnovém páru leží na cenové hladině 113.45, kterou tvoří HVN neboli objemový výběžek. Support pak leží na ceně 111.28, což je v podstatě roční POC trhu USDJPY. Na tomto levelu lze očekávat minimálně krátkodobou reakci nebo zastavení downtrendu.

Aktuálně z pohledu denní síly měn má USDJPY nakročeno spíše k úrovni rezistence 113.45 (viz ilustrace níže). Může se však stát, že vlivem makroekonomických událostí se tento trend zvrátí. Uprostřed příštího týdne nás totiž čeká zasedání japonské centrální banky. Aktuální náhled, kdy očekáváme růst k úrovni 113.45 a následnou reakci, je tudíž platný jen do středečního večera příštího týdne. V případě, že trh projde cenou 112.60, je možná naopak očekávat, že by mohlo dojít k výraznému nárůstu prodejů a cenovému směřování až k POC na ceně 111.28.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Intermarket analýza: Blížící se FOMC a příležitost na EURUSD
Jimmyho týdenní Forex výhled 11.-15.12.2017
Shortová korekce na USDCHF je za dveřmi

 

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Náhled na USDJPY