Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Můj týden s FE+: Volná středa a lednové shrnutí

Intraday/Swing

V tomto článku vám krom tradičního zhodnocení mých obchodů v průběhu týdne přidám také celkové lednové shrnutí.  V tomto měsíci se bude jednat pouze o futures, jelikož jak jsem již na začátku roku psal, tak díky zkouškám a práci nebylo na obchodování příliš času a ostatním párům jsem se příliš nevěnoval. 

Leden
Jak jsem již zmiňoval, tak toto shrnutí bude obsahovat pouze obchody uskutečněné na hlavních FE+ futures a to 6A, 6B a 6E. Pozitivní zprávou je fakt, že plusové ochody převýšily ty negativní a ani u jednoho páru jsem se nedostal do mínusu. Možná je to díky tomu, že jsem těchto obchodů uskutečnil pouze pár za měsíc a nějak příliš u nich neriskoval. Nejvýnosnějším párem z pohledu FE+ byl tento měsíc dle mého jednoznačně australan, kde levely velmi přesně napomáhaly k realizaci úspěšných obchodů.

Pondělí
Co se týče pondělí, tak zde se na euru před makry z USA vytvořil celkem velký propad. Následně po nich jsem vstupoval do dlouhé pozice potvrzené indikátory a přibližoval se zpět k L1 levelu, od kterého se cena po poledni velmi oddálila. Pozici jsem držel až na hodnotu 1,0650, kde jsem měl stanoven target.



Úterý
V úterý levely velmi dobře reagovaly na libru a euro. Já díky pozdnímu příchodu domů ovšem využil situace až navečer a to na euru, které se pohybovalo okolo S2 levelu. Do pozice jsem vstupoval po otočení nad S2 na hodnotě 1,08200, kdy cena začala relativně rychle klesat. Následně se propadla pod S2 level a dostala mě na hodnotu 1,08085.



Středa

V tento den jsem si kvůli FOMC a díky tomu také nezveřejnění levelů udělal od tradingu volno a naplno užíval sněhovou nadílku, která k nám zavítala.


Čtvrtek
Minulý čtvrtek jsem vám ukázal trade, do kterého jsem vstupoval na hranici 0,7538 u australana. Můj cíl bylo 0,7548, jenomže po chvíli okolo 0,7545 trh začal stagnovat a výš se mu již nechtělo. Následně jsem tedy na hodnotě 0,7544 vyskakoval ven se ziskem několika pipů.



Dnes stejně jako minulý čtvrtek sleduji australana, který se pohybuje v blízkosti S1. Prozatím udělal druhý odraz od tohoto levelu, nicméně já nevstupoval, a tak prozatím vyčkávám, co se bude díl dále.



Swingy
Pár AUD/NZD na který jsem minule upozorňoval, nakonec potvrdil onen růst a já krátce po proražení levelu vstupoval, díky čemuž se mi povedl pěkný 15 pipový long.

Nynější úterní swingové levely mi prozatím nepoukázaly na nějakou vhodnou příležitost pro vstup, navíc bych ani včera neměl příliš zájem z důvodu FOMC. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dnes a možná se nějaká pěkná příležitost najde.
Tímto se s vámi pro dnešek loučím a zase za týden.

Adam


Čtěte také:
IMM nekomerční zobrazení pozic
Můj týden s FE+: Opět pěkný týden
Intermarket analýza: Trump + FOMC = ?

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Volná středa a lednové shrnutí