Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Naposledy pouze futures

Intraday/Swing

Vítám vás u mého dalšího týdenního shrnutí se službou FE+. Tentokrát je to naposled, co jsem se zabýval pouze futures a nikoli FX. Od příštího týdne se budu snažit věnovat více FX, aby to bylo poněkud zajímavější a mohl jsem otestovat přesnost levelů také tam, jelikož začátkem roku na to nebyl příliš čas. V dnešním článku poukážu na pár pěkných tradů, kterých jsem díky levelům dosáhl a mohl si tak umazat některé ztráty, které jsem si v začátku týdne vytvořil.  

Pondělí
Pondělí levelům přálo. Všechny hlavní futures se pohybovaly v jejich okolí a já využil situace na libře, která mi díky L1 levelu poskytla pěknou příležitost ke vstupu. Jednalo se o trade krátce před půl šestou, kdy se cena od klíčového levelu odrazila a její následné potvrzení indikátory mě přinutilo ke vstupu. Otevíral jsem na hodnotě 1,2453 a vytáhl se zpět na předešlé high v podobě 1,2463.


Úterý
V úterý se mi dopoledne příliš nedařilo, a tak jsem si díky tomu vytvořil nějaké ztráty. Naštěstí alespoň odpoledne mi štěstí přálo a díky levelům jsem narazil na velmi pěknou příležitost, která se naskytla na euru po amerických makrech. V 14:30 a chvíli po 16:00 se opakovala tatáž situace, kdy se shodoval open „zelených“ a já poté naskakoval do obchodu s vidinou dostat se zpět na L1 level. Tento tah mi již vyšel, já tak alespoň z části vykompenzoval ranní a včerejší ztráty.



Středa
Ve středu se na mě již konečně usmálo štěstí u autralana, na kterém jsem si po úterních ztrátách připsal pěkný zisk díky shortu, ke kterému mi levely napomohly. Australan začal po poledni výrazně posilovat, a dostal se nad hranici S1 levelu. Nad ním se ovšem dlouho nezdržel a po chvíli začal putovat opět pod něj. Krátce po tom, kdy prolomil hranici zpět a nacházel se v blízkosti krátkodobé rovnováhy okolo hodnoty 0,7650, jsem vstupoval do krátké pozice, kterou jsem držel na hodnotu 0,7642, kde byl můj target.


Čtvrtek
Prozatím se všechny hlavní futures pohybují v rozmezí S1 a L1 levelů. Zajímavá situace se ovšem rýsuje na australanovi. Ten se nyní před makry z USA nedokázal dostat přes dopolední high a uvidíme, jak se bude situace vyvíjet po nich, nicméně po potvrzení mám nachystaný short, o kterém vám dám případně vědět jak dopadl příští týden.



To by bylo ode mě pro dnešek vše, tak zase za týden 
Adam


Čtěte také:
Už se to zase blíží... Bohužel
Obchodujte podle síly měny I.
Intermarket analýza: Euro se vrací k nákupním hladinám!

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Naposledy pouze futures