Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kde se zastaví downtrend na libře?

Intraday/Swing

Před dvěma týdny jsme upozorňovali na možnou korekci na měnovém páru GBPUSD a odhadovali jsme, že se cena ve střednědobém horizontu vydá až na úroveň 1.3270. Tak se skutečně stalo, přičemž dnes začala libra klesat ještě níže. Pojďme se podívat, kam až padající cena měny může dojít.

Aktuální situaci je potřeba zasadit do širšího kontextu. Na grafu níže jsme znázornili denní graf GBPUSD a v něm nechali vykreslit objemový profil range, do které se cena svým nynějším downtrendem vrací. V této rangi se od 19. dubna do 11. září vytvořil víceméně objemově symetrický profil trhu s volume nody na několika úrovních. Právě tyto levely by nyní měly sloužit jako významně supporty.

 

Nejbližším z nich je nyní volume node v blízkosti VAH celé range na ceně 1.3111, kde je možné očekávat první reakci trhu. Pokud by tento level byl silným momentem trhu proobchodován, další úrovní supportu je 1.3063. POC této range se pak nachází na ceně 1.3005, což se střednědobě určitě jeví jako vhodný level pro nákup, a to i z důvodu, že se nachází v podstatě na úrovni kulatého čísla.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Zastavení uptrendu a následná korekce na GBP?
Jimmyho týdenní Forex výhled 2.10.-6.10.2017
Malý kvíz na startu nového týdne 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Kde se zastaví downtrend na libře?