Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jimmyho týdenní výhled 20.6.-24.6.2016

Názory

Minulý týden byl na GBPUSD, v očekávání nadcházejícího referenda o Brexitu (23. června), zvláště volatilní. USDJPY spadl po rozhodnutí BOJ. USDCAD koreloval se změnamy cen na ropě.

Můj medvědí pohled na USD by za minulý týden zaznamenal +325 pipů, ale v návaznosti na události jsem se raději rozhodl, že žádné konkrétní obchodní nastavení nebudu nezadávat.

Tento týden jsou klíčovou událostí výsledky referenda o Brexitu, jejichž zveřejnění je naplánováno na pátek ráno londýnského času. Hlasování začne ve čtvrtek v 7:00 londýnského času a bude ukončeno ve 22:00 londýnského času. V průběhu referenda očekávám výrazné pohyby na páru GBPUSD založené na průzkumech veřejného mínění, komentářích v mediích a fámách.

Jiné důležité události, než je Brexit, v ekonomickém kalendáři tento týden nejsou. Snad jen Yellen´s testimony v úterý a maloobchodní tržby v pátek v Kanadě mají potenciál pohnout trhem, jako pravidelné významné události. 

Náhled na trhy: USD medvědí, umocněný pátečním prohlášením FOMC, kdy pan Bullard řekl "ještě jedno zvýšení úrokových sazeb v příštích 2,5 roku by mohlo být vhodné". Toto prohlášení se řadí jasně do tábora hulubičích.

Obchodní myšlenkou pro tento týden je, hledat příležitosti pro prodej USD oproti všem měnám. Mějte však na paměti, že všechny měny mají své "kostlivce ve skříni".

Mnoho úspěchů v tomto týdnu přeje
Jimmy

 

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Jimmyho týdenní výhled 20.6.-24.6.2016