Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Zastaví silný dolar růst na libře?

Intraday/Swing

Ti z vás, kteří se minulý týden řídili mým náhledem, otevřeli longovou pozici na EURUSD a do teď ji drží, si mohou poblahopřát. Euro navzdory výsledku italského referenda, které mělo za důsledek rezignaci tamního premiéra, prudce vzrostlo. Sám jsem ziskovou pozici ukončil s ohledem na rizika již dříve v minulém týdnu.

Politická nestabilita v Itálii je vcelku normální jev a ukázalo se jako nepravděpodobné, že by se obavy o zdraví italských bank projevilo okamžitě. Premiér Renzi byl požádán o setrvání ve funkci do schválení rozpočtu na příští rok a ceny akcií italských bank stoupají. Panika v Itálii prozatím nenastala. Zaměřím-li se na důležité události, jež nás čekají do konce roku, musím zmínit čtvrteční zasedání ECB a zasedání Fedu, které nás čeká 14. prosince.

Dlouhodobě jsem nakloněný spíše posilování libry, nicméně se tentokrát vyskytla zajímavá rezistence na hodnotě 1,2865 (viz graf), kde budu chtít vstupovat do short pozice se středně dlouhou dobou držení. Základní myšlenkou této pozice je pokračování v trendu na dolaru a potřeba výraznější korekce na GBPUSD. Pro tento účel budu sledovat trh USDJPY, kde budu chtít vidět minimálně udržení pivot pointu na 113.23.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Zastaví silný dolar růst na libře?