Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Začne dolar již brzy oslabovat?

Intraday/Swing

Mojí, téměř dva týdny drženou, long pozici na EURUSD jsem uzavřel na hodnotě týdenního pivot pointu 1.1823 se ziskem 120 pipů. Trochu nakonec lituji toho, že jsem stáhnul svojí nákupní limitku z ceny 1.1680, u které se trh otočil a v podstatě bez korekce udělal 150 pipový swing nahoru.

Tak jak jsem předpovídal, měnový pár GBPUSD se po krátkém pohybu do strany vydal směrem níže do oblasti s vyššími objemy obchodů, kde našel svůj support. Po korekci k týdennímu pivot pointu očekávám, že by se libra mohla vydat směrem níže ke kulatému číslu 1.3000, kde se nachází větší likvidita. Tento level bude fungovat jako magnet, jelikož na něm bylo v minulosti proobchodováno větší množství obchodů, konkrétně na ceně 1.3005, na které by byl vhodný vstup do longu.

Nyni však znovu obrátím svou pozornost k mnou očekávané situaci na USDJPY. Trh zde s největší pravděpodobností velmi brzy proobchoduje cenu 112.41 a celá 4 hodinová svíčka uzavře pod ní. V závislosti na tom, jak daleko svíčka uzavře, budu buďto vstupovat rovnou short nebo si počkám na návrat k týdennímu S1 na ceně 112.16. Je však nutné dát si pozor na FOMC Meeting Minutes, které se uskuteční dnes večer, což by mohlo řádně zacloumat s americkým dolarem.

Hodně štěstí
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 2.10.-6.10.2017
4 psychologické efekty ovlivňující traderovo chování
Kde se zastaví downtrend na libře?

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Začne dolar již brzy oslabovat?