Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Přijde korekce na USD?

Intraday/Swing

Trh EURUSD konečně došel k mnou predikované úrovni 1,0600, kde jsem otevřel long pozici s očekáváním korekce měnového páru k hodnotě týdenní pivot pointu na 1,0670. Tento týden však bude plný zásadních makroekonomických vyhlašování a obezřetnost je na místě.

Americký prezident se několikrát vyjádřil nelichotivě o umělém udržování jenu na nízkých úrovních ze strany Japonska. Poté, co proběhla schůzka mezi představiteli těchto dvou států, tedy Trumpem a Abem, a na tiskové konferenci nepadla ani zmínka o problematice měnové politiky, japonský jen začal vůči americkému dolaru znovu oslabovat. Nutno dodat, že japonská ekonomika je značně závislá na exportu. Poslední makroekonomická data o růstu HDP potvrdila, že 1% meziroční růst je zapříčiněný především vývozy a investicemi, mnohem méně pak domácí spotřebou. Obchodní válka s USA by byla pro Japonsko zničující. 

Kroky prezidenta Trumpa jsou však nepředvídatelné a očekávám, že japonský jen budu v příštích dnech spíše rotovat do strany a hledat rovnováhu někde kolem cenové úrovně 113,00. Z tohoto důvodu otevírám short pozici na rezistenci celého čísla 114,00 a budu krátkodobě spekulovat na pokles. Společně s mou longovou pozicí na EURUSD se jedná spekulaci na zastavení růstu amerického dolaru, který vykazoval v posledních dnech značnou sílu.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Obchodujte podle síly měny II.
Obchodujte podle síly měny I.
Už se to zase blíží... Bohužel

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Přijde korekce na USD?