Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Kam až může GBPUSD vyrůst?

Intraday/Swing

V minulém týdnu došlo k očekávanému průrazu na trhu GBPUSD. Otázkou dneška je, kam až může trh libry vystoupat a jak intenzivně bude pokračovat v uptrendu. Pojďme se proto podívat přímo na grafy.

Když se podíváme na trh EURUSD, můžeme vidět postupný uptrend, který následoval po proražení obchodního rozpětí vzniklého od konce října do poloviny listopadu. Pro technické obchodníky je zde určitě významná oblast rezistence mezi hodnotami 1.1995 (Fibo rezistence) a 1.2000 (kulaté číslo) a 1.2012 (týdenní R1). Právě na tuto úroveň budu se zaměřím při hledání případných vstupů do short obchodů na euru. Kam by se pak mohl trh EURUSD korigovat? První přirozená úroveň, která mě při pohledu na graf napadá, je týdenní pivot point 1.1863.

Na trhu libry to vypadá, že bysme mohli dojít až k úrovni 1.3470, což je 127.2 % posledního významnějšího swingu a zároveň R2 na trhu GBPUSD. Zde budu ochoten vzít jen krátkodobější short pozice, jelikož se jedná o protitrendový obchod u uptrendu, který byl započat průrazem z dlouhodobější oblasti akumulace. Takovéto obchody bývají často těmi nejrizikovějšími.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 27.11.-1.12.2017
Intermarket analýza: Libra čeká na proražení
Jak dopadly „intervence“ ČNB. Mýty versus fakta

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Kam až může GBPUSD vyrůst?