Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Jak zareagují trhy na výsledky zasedání ECB?

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem zde uváděl body obratu na libře a euru. Obě dvě zareagovali tak, jak jsem psal, euro krátkodobě a libra se tento týden drží stále v rangi mezi týdenním pivotem a rezistencí na 1,2860. Své pozice na libře jsem již odhodil na celém čísle 1,2800, přičemž jsem si tímto tradem přišel na 60 pipů z první pozice a 100 pipů ze druhé.

Po zveřejnění výsledku prvního kola francouzských prezidentských voleb vznikl na trhu EURUSD gap směrem vzhůru. Celkové směřování tohoto trhu naznačuje dobrou příležitost ke vstupu do shortové pozice na úrovni oblasti rezistence mezi úrovněmi 1,0987 a 1,1000. Znovu se jedná o silný level tvořený fibo úrovní, celého čísla a úrovně pivot pointu. Podobná situace se objevila na trhu oslabujícího jenu, kde při stávajícím momentu na trhu budu zvažovat vstup do short pozice na úrovni 112,00 resp. 112,12.

Trhy jsou momentálně v lehkém očekávání, co přinesou čtvrteční prohlášení centrálních bankéřů z ECB a BOJ. Od vyjádření centrální banky Japonska se neočekává oproti minulým zasedání moc změn. V případě ECB a pana Draghiho člověk nikdy neví. Každopádně se po výsledcích voleb ve Francii fundamentálně otevřel trhu EURUSD prostor také pro pohyb směrem výše, tudíž budu maximálně opatrný na zminovaných resistencích při otevírání protitrendových pozic, a to především v čase, kdy bude zasedat ECB.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Rozhovor: Intervence ČNB pokřivily českou ekonomiku
Rozhovor s mužem, který na burze neprohrává
Rozhovor: Sociální trading v praxi

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Jak zareagují trhy na výsledky zasedání ECB?