Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: GBPUSD - rozkaz zněl jasně!

Intraday/Swing

Dnešní příspěvek bych rád pojal jako shrnutí toho, co se událo v poslední době v Británii a jak to zapůsobilo na britskou měnu. Předtím, než přejdu k hodnocení situace, rád bych pogratuloval všem úspěšným "longařům" na libře. Můj level 1.4011 tvoří nyní low rozpětí trendu, která čítá přes 600 pipů. Já mám 2 pozice těsně nad hodnotou 1,4011, 2 kolem 1,4130 a jednu pod celým číslem na 1,4190. Celkově jsem v kumulativním zisku 2514 pipů a silně teď zvažuju uzavřít své pozice ještě před tím, než referendum začne.

Tak si pojďme v časové posloupnosti shrnout, co se stalo na libře. Tentokrát z o trochu kratší časové perspektivy:

1. Průzkumy veřejného mínění dlouhodobě uvádějí mírnou převahu voličů, kteří chtějí zachování Británie v EU.

2. Dva týdny před referendem vychází výsledky průzkumu favorizující tábor voličů (55:45), kteří chtějí odejít z EU -> libra znehodnotí o 400 pipů.

3. Poté se libra pohybovala až do čtvrtka v podstatě do strany a společně s klesáním evropských trhů se ve čtvrtek dotkla úrovně 1,4011. Přesně na úrovni, na kterou jsem minulý týden upozorňoval.

4. Poté přišla zpráva o atentátu na britskou poslankyni Jo Coxové. Libra posílila o cca 250 pipů.

5. Dvaapadesátiletý Thomas Mair, který je obviněný z vraždy poslankyně stanul již v sobotu před soudem, aby všem bylo jasné, že se jmenuje "Smrt zrádcům, svobodu Británii". 

6. Přes víkend vyšly okamžitě nové průzkumy veřejného mínění, které již favorizují tábor příznivců zachování VB v EU.

7. Dnes ráno jsem vstal a v televizi vidím zprávu, že britská libra silně posílila po zveřejnění nových výsledků průzkumu veřejného mínění po atentátu na Coxovou.

Nechci zde psát o politice, nicméně, jak vidíte fundamentální analýza ruku v ruce s technickou může občas přinést velmi zajímavé výsledky. Jen bych chtěl pro politické nadšence uvést pár faktů k zamyšlení. Za prvé, je věk 52 let typický pro aktivistického atentátníka a mají tito atentátníci většinou takto dobré načasování? Neznám bohužel britský soudní systém, ale český by se od něj má asi hodně co učit, pokud jde o to, že obviněný stane druhý den po činu (o víkendu) před soudem.

Výstup z této longové pozice se mi těžko předjímá. Nicméně to, co si myslím, že by mohlo fungovat jako dobré rezistence jsou tento týden celá čísla, která samy o sobě fungují dobře a tento týden se navíc u nich pohybují všechny týdenní pivot point úrovně. Horší pro mě bude odhadnout, jak silné momentum ještě může přijít.

Přeji mnoho zisků
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: GBPUSD - rozkaz zněl jasně!