Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: FOMC a 2 příležitosti na obzoru

Intraday/Swing

Minulý týden jsem se zde zmiňoval o short obchodu na USDJPY. První target byl zasažen na 105.77 a po posunutí stop lossu druhé části mé pozice na break-even, jsem z pozice kompletně venku. Celkově si připisuji zisk 59 pipů.

Měnový pár EURUSD se pohybuje stále velmi nerozvážně a nicovatě. Určité příležitosti nyní vidím na párech GBPUSD a USDJPY. Vše ovšem závisí na tom, jakým způsobem se bude vývíjet sentiment na americkém dolaru a dnes nás samozřejmě čekají výsledky ze zasedání FOMC. Takže zase riskantní situace. Pohledem na grafy však vidím určité příležitosti, u nichž myslím, že je dobré si nejprve počkat, jak to dopadne dnes večer v USA a poté případně realizovat. Samozřejmě každý trader má jinou averzi k riziku.

Vidím zajímavý pattern na USDJPY, kde si stále myslím, že je trh na cestě dolů, a to konkrétně na 104.59, kde leží shluk úrovní supportu - týdenní S2 a Fibo 161.8. Tam očekávám, že by se cenový pohyb mohl otočit výše. Na trhu britské libry očekávám, že by mohlo dojít k průrazu rezistence 1.4083 a mohli bysme se docela rychle podívat na 1.413. Naopak pod 1.4014 si myslím, že je prostor spíše k poklesu ceny. Zcela jistě více napoví dnešní večer a FOMC.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: FOMC a 2 příležitosti na obzoru