Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Donald Trump znovu hýbe trhy!

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem psal o možném downtrendu na trhu USDJPY a o mém vstupu do short pozice na pivot pointu. Tento trade šel v podstatě téměř hned mým směrem a poté, co se trh zastavil na svém S2, jsem vystoupil z obchodu s 200 pipovým ziskem.

Donald Trump uvedl v rozhovoru pro Wall Street Journal, že americký dolar se stal moc silnou měnou, a že preferuje, aby Fed udržoval úrokové sazby nízko a USA tak byly více konkurenceschopné na poli mezinárodního obchodu. Jeho slova způsobila rychlý pokles amerického dolaru vůči euru a jenu, což způsobilo na Tokijské burze pokles, především pak u vývozních společností. Americký prezident tak nadále prokazuje, že rád působí svými prohlášeními na vývoj trhů.
 

Očekávám, že začátkem příštího týdne by mohl pár USDJPY korigovat svůj pohyb až k hodnotám 110,10 a 110,33. To jsou úrovně, kde jsem ochoten vyhledávat nový vstup do krátkodobého short obchodu na trhu japonského jenu. Naopak po Velikonocích se budu v zásadě chtít vyhnout obchodování britské libry, která se již od půlky března drží v rangi a eura, kde nyní velcí hráči převážně čekají na první kolo prezidenstkých voleb ve Francii. Toto období v mých očích vyžaduje zvýšenou míru obezřetnosti a zdrženlivosti.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Můj týden s FE+: Zisky bez australana
Nakupujte EMměny, zvlášť INR
Rozhovor: Sociální trading v praxi

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Donald Trump znovu hýbe trhy!