Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Bude Trumpova neschopnost příčinou pádu USD?

Intraday/Swing

Minulý týden jsem zde avizoval, že budu otevírat short pozice na EURUSD na hodnotách 1.1515 a 1.1500. Ačkoliv nebyla splněna podmínka na libře, vzal jsem jednu pozici limitně na 1.1500 a druhou na 1.1515. Stop loss mám umístěn nad 1.1600. V současné chvíli, kdy píši tento příspěvek se pohybuje cena kolem 1.1530.

Pár EURUSD je v současné době tlačen nahoru, a to především v souvislosti se spekulacemi na zpomalení normalizace měnové politiky ze strany Federálního rezervního fondu. Kromě toho rostou pochybnosti o schopnostech administrativy prezidenta Trumpa k provedení slíbené reformy zdravotnictví, jež slíbil v průběhu své předvolební kampaně. Tyto skutečnosti příliš neprospívají posilování amerického dolaru, jenž nyní oslabuje i vůči japonskému jenu. Co se týče EURUSD, mnohé může změnit zítřejší zasedání ECB. Aktuálně se předpovědi kloní spíše ke snížení stimulů, což by znamenalo další posílení eura.

V červenci jsou obvykle trhy spíše méně volatilní a různé makroekonomické události mohou s cenami dosti zacloumat. Kloním se nyní spíše ke zdrženlivosti než k divokému obchodování. Nicméně budu dávat pozor především na dvě věci. Na páru GBPUSD vidím klíčovou rezistenci na 1,3300. Tam budu chtít nalézt své vstupy do shortu. Tato úroveň je však aktuálně značně vzdálena. Na USDJPY hlídám bližší úroveň, a to 112,00. Při proražení směrem nahoru budu hledat vstupy do longu na USDJPY.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
6 rad pro začínající obchodníky
Intermarket analýza: Může jestřábí výpověď Yellenové konečně oživit USD?
Jimmyho týdenní Forex výhled 17.7.-21.7.2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Bude Trumpova neschopnost příčinou pádu USD?