Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Bude rozbuškou krize nedělní referendum?

Intraday/Swing

V Itálie se bude tento víkend hlasovat o nejvýznamnějších změnách své ústavy od doby, co byla poprvé přijata v roce 1948. Změny se týkají především vnitřních systémových záležitostí. Účelem je mimo jiné oslabit moc senátu a předejít částé povolební patové situaci v Itálii. V posledních několika průzkumech jasně vede varianta "ne" těmto reformám. To samo o sobě by nic závažného neznamenalo. Nicméně italský premiér Matteo Renzi se nechal slyšet, že v případě takového výsledku bude rezignovat.

Následná politická nestabilita by se značně dotkla kapitálových trhů, resp. velmi problémových italských bank. Nutno podotknout, že finanční problémy v Itálii, jejíž dluh představuje 133 % HDP, což není u 3. největší evropské ekonomiky zanedbatelné procento, by se promítly i do dalších států EU. Dalším efektem politické nestability je posílení protestní politické strany Movimento 5 stelle, která by pravděpodobně zvítězila v případných předčasných volbách. Mezi hlavní postoje této strany se řadí zrušení eura a vystoupení z Evropské unie.

Druhou velmi klíčovou událostí, která čeká finanční trhy, je prosincové zasedání amerického Federálního rezervního fondu, který bude rozhodovat o zvýšení úrokových sazeb. Obchodníci na trzích jsou v těchto dnech čím dál více opatrní a objemy obchodů se s každým dnem snižují. S tímto snižováním likvidity dochází ke zvýšenému riziku krátkodobých výkyvů v pohybu cen. Doporučuji nyní zvýšenou míru obezřetnosti, především pak v období před zasedáním Fedu. Osobně budu otevírat pozice pouze pokud se mi naskytne vyložená příležitost.

Tento týden vidím zajímavou příležitost ve vstupu do longové pozice na EURUSD, kolem hodnoty svého pivot pointu (1,0594). Zároveň však budu chtít vidět na USDJPY určitý tlak na, v poslední době "přepálený", dolar. Zde je důležité, aby se USDJPY udržel pod hranicí 113,28. Jak jsem již uvedl, nebudu se do otevření pozice hnát za každou cenu, v tomto období je potřeba být opatrný a uvážlivý.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 28.11.-2.12.2016
Můj týden s FE+: Zpackané pondělí
Mít pravdu nebo mít zisky

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Bude rozbuškou krize nedělní referendum?