Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

IMM nekomerční zobrazení pozic

Očima brokerů

Nekomerční zobrazení Mezinárodního měnového trhu (IMM) je použité na vizualizaci toku peněz od jedné měny ke druhé. Obvykle je vnímáno jako opačný indikátor, pokud pozice dosáhnou krajní meze.

Data IMM zachycují pozice investorů v týdnu končícím 17. lednem 2017. Čisté krátké pozice EUR se zvýšily. Stojí za zmínku, že prezident ECB Mario Draghi poprvé přiznal, že země může opustit eurozónu. Jen musí nejprve vyrovnat účet. V důsledku toho spekulanti zvyšují krátké pozice. Tradeři volí u komoditních měn krátké pozice, ale snížili je. Trhy se dívají směrem k Trumpovi a nikdo přesně neví, zda nový americký prezident své plány realizuje, i když se zdá, že dělá to, co slíbil. Kromě toho účinnost jeho ambiciózního programu zůstává velmi nejistá. To je důvod, proč by měla stoupat poptávka po CAD a AUD.


Čisté pozice GBP jsou krátké, protože investoři se stále bojí dopadu pravděpodobného tvrdého brexitu. Jsme přesvědčeni, že obavy z důsledků se přeceňují a současná úroveň libry stále představuje dobrý vstupní bod.

Autor
Yann Quelenn

Čtěte také:
Intermarket analýza: Trump hýbe trhy!
Obchodné platformy MetaQuotes
Přehnaný humbuk o Trumpově vlivu na FX trhy

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
IMM nekomerční zobrazení pozic