Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Euro přešlapuje na místě před prudkým pohybem

Intraday/Swing

Měnový pár EUR/USD se během čtvrtka dostal na důležitou úroveň, kde se zastavil a nyní vyčkává na průraz, nebo obrat. Situaci nám přibližuje graf hodinový níže. Z důvodu čtvrtečních bankovních prázdnin v USA trh nenabral dostatečné momentum, aby prorazil daný level a zastavil se na úrovni 1,1850.


Tato úroveň je pro trh podstatná, jelikož byla utvořena po prudkém pohybu, který začal minulé úterý a způsobilo ho silné posílení eura. Během minulého víkendu přišly špatné zprávy z Německa ohledně neschopnosti sestavit vládu a pár se dostal krátkodobě pod tlak ze které se nyní zdá se vymanil. Bližší rozbor vývoje samotného eura nám znázorňuje diagram níže, kde je síla této měny znázorněna za posledních 10 dnů.


Podstatné pro další vývoj na tomto trhu bude to, kam se trh vydá od úrovně 1,1850. Pro long hovoří narušení shortového trendového kanálu na denním grafu, shortům bude nahrávat, pokud se vzpamatuje dolar, který je v poslední době slabší měnou a taktéž jak se bude dále vyvíjet situace na samotném euru, zatím očekáváme mírnou korekci s tím, že další směřování trhu určí až close další týdenní svíčky nad, nebo pod uváděnou úrovní 1,1850.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 20.11.-24.11.2017
Sedm divných informací ze světa tištění peněz, o kterých jste nevěděli
Zaplnění brexitového gapu na dohled

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Euro přešlapuje na místě před prudkým pohybem